Treceți la conținutul principal

Extraterestri exista

Influenţată de filmele cu acest subiect pe care le-am privit în ultimul timp, am decis sa scriu un articol despre extraterestrii. În primul rând vreau să spun că sunt extrem de sceptică, şi mă bazez pe zicală. Nu cred până nu văd. Şi nu, pentru mine nişte poze sau clipuri cu origine dubioasă nu reprezintă o dovadă, nu văd cum un lampion luat de vânt sau un avion sau elicopter luminat este dovadă că există o o specie inteligentă extra planetară.
Astăzi am un mare chef să fac cu ou şţi oţet acest subiect controversat, de aceea titlul are rol de pamfelt şi voi folosi fiecare mit legat de extraterestrii pe care-l cunosc ca să demonstrez cât lipsă de logică şi imaginaţie uimitoare au dat dovadă cei care au lansat aceste mituri.
În primul rând să ne gândim puţin la minunatele OZN-uri, construcţia lor pare miraculoasă, bineînţeles o tehnica avansată după care ele au fost proiectate. Nu contează că am cunoştinţe mediocre legate de spaţiu, dar ştiu fizica elementară şi în clasa cincea am învăţat un lucru numit gravitaţie şi nu trebuie să fiu mare fizician ca să-mi dau seama că structura farfuriilor zburătoare face imposibilă despărţirea ei de câmpul gravitaţional al oricărei planete. De multe ori am observat prin filme că acest vase, ce au fugit din chiuveta încărcată, se rotesc, ceea ce mă face să presupun că extratereştrii n-au sânge,  apoi cum altfel ar rezista rotaţiilor, sunt sigură dacă cineva are curajul şi se pune într-o centrifugă, ori va fi aruncat brutal din ea, ori nu a ieşi întreg de acolo.
Primăvara trecută(dacă nu mă înşel) am urmărit un documentar foarte interesant, nu-mi păsa că sunt singură acasă pe noapte şi că mai era si vineri 13, nefiind superstiţioasă am rămas foarte curioasă şi intrigată când după ce am apasat zeci de ori pe telecomandă am dat peste un post de televiziune dubios cu documentare retardate, am avut de mai multe ori ocazia să mă conving de acest lucru. Deci, nu aveam prea multe variante pe care să le aleg, aşa că am rămas la documnetarul ăla.
Chiar şi atunci când ignoram ştirile despre vreun OZN şi subiectul dat mă lăsa rece, totuşi am râs cu lacrimi până s-a sfârşit. Însă cam asta ar fi fost reacţia unui om la toate porcăriile ale expuse de vocea aia răguşită şi muzica de bas.
Documnetarul era despre apariţia obiectelor zburătoare neidetificate şi cele mai celebre cazuri de interacţiune dintr noi şi verzele spaţiale, cazul de la Roswell de anii 40 şi răpirile oamenilor, de către o civilizaţie care a inventat nave spaţiale dar a uitat de haine.
Erau foarte multe persoane care susţineau că au fost răpiţi, uni au scris şi o carte despre aventura spaţială, bineînţeles doar pentru a distribuii informaţiile. De aici am tras o concluzie atât de evidentă încânt irită prin evidenţa ei. Extratereştri au o slăbiciune pentru americani, dar nu-i putem învinui de rasism sau şovinism, doar sunt o specie superioară. :)
Revin la Incidentul din Roswell, sunt sute de de scriitori şi experţi în diferite domenii care afirmă sus şi tare că atunci a avut loc un accident şi extratereştrii au avut o aterizare forţată pe Pământ ceea ce le-a cauzat moartea, aceşti oameni fac seminare şi scriu în continuu câte o carte, bineînţeles nu fac asta gratuit.
Părerea acestor experţi este că guvernul american a ascuns acest caz ieşit din comun, de ce? Ei bine ca să evite o panică, nu ştiu cum vouă dar mie mi se pare o scuză cam deplasată, ce panică? Orice guvern cu mintea la cap ar fi spus informaţia imediat lumii întregi, na! s-au fi sinucis vreo câţiva crezând că-i sfârşitul alţi ar fi avut vreun atac de panică, dar până la urmă omenirea s-ar fi înpăcat cu ideea.
Şi de ce extratereştriii ţin neapărat să rămână ascunşi? Odată ce s-au compromis la Roswell? Normal ar fi să facă legătura cu noi, dacă tot răpesc specimentele noastre sunt sigură că dacă s-ar arăta prietenoşi. Oamenii ar împărţi cu bucurie toate cunoştinţele acumulate.
De ce s-ar ascunde, nu suntem noi o specie chiar atât de înapoiată, adică pe Lună au ajuns oameni, şi se fac planuri şi pentru Marte.
Şi de ce neapărat ei ar dori să ne acapareze, la ce le trebuie planeta asta infectă şi poloată? Deci să persupunem că ar dorii să ne cucerească, deci în loc să se plimbe admirând pajişti ar putea lua legătura cu noi, prefăcânud-se paşnici apoi după ce ne-ar studia tot armamentul şi ar căpăta încredere, ar putea atunci să ne subjunge şi să ne exploateze ca forţă de muncă. Sper că ne le-am dat nici o idee :)
Sfârşesc prin a adăuga, ştim cu toţii că Universul e infinit, că mai sunt miliarde de galaxii, nu mai vorbesc de sisteme solare , şi pe oriunde ar putea exista viaţă, totuşi, uităm că pentru formarea vieţi sunt necesare la fel miliarde de condiţii, atmosfera, planetei, temperatura, elemente chimice importante, viteza de rotaţie, sateliţii... şi aşa mai departe. Deci risc să presupun că Pâmântul e acel caz dintre miliarde, norocos să întrunească toate aceste condiţii.
Oricât de enervant e subiectul e tot odată şi deosebit de amuzant, de aceea savurez filme ca Star Trek, unde oamnii îşi arată egoismul şi de aceea doar ei apar în fiecare cadru şi sunt superiori într-o oare care măsură celorlanţi. Totuşi îmi plac efectele specilale ale ultimilor două filme, dar şi creativitate, specile de extratereştri care au o anatomie asemănătoare cu a omului, cred că dacă ar există o altă specie ne-terstră pentru a urca pe scara evoluţie ar avea nevoie de acestă anatomie.
Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…

Ora vrajitoarelor

A trecut ceva timp de când n-am mai citit ceva de Anne Rice, acum câţiva ani, când i-am descoperit cărţile eram pur si simplu, total pasionată de lecturalor. Mă refer la seria "Cronicile vampirilor", unele cărţi din serie m-au marcat, şi puţine cărţi au avut acest efect asupra mea. "Interviu cu un vampir" şi "Vampirul Lestat" mi-au plăcut atât de mult încât şi astăzi din când în când le răsfoiesc şi de obicei după ce termin cartea renunţ să o recitesc, dar aceste două cărţi le-aş reciti cu păcere, însă am o memorie bună şi îmi amintesc ce se întâmplă acolo şi chiar dacă am uitat unele scene, pe parcurs mi le amintesc cu toate detaliile, şi eu nu pot să continui dacă ştiu ce va urma. Însă doar primele două volume din serie mi-au plăcut mult, deja parcă în coborâre deplină cărţile au început să-mi displacă. "Regina Damnaţilor" a fost ok, "Povestea Hoţului de trupuri" mi s-a părut punctul în care Lestat şi-a pierdut din farmec, de parcă …

Leapsa Vanatoarea printre rafturi II

De mult nu am mai făcu o leapsă şi fiindcă îmi place să mai răscolesc printre rafturi am ales-o pe aceasta. My precious...
1 Găseşte o carte a cărei titlul să conţină iniţialele tale.
E convenabil fiindcă iniţialele mele sunt M M

2 Numără-ţi vârsta pe raftul tău, ce carte este?
Un roman în italiană pe care sigur n-am să-l citesc niciodată.

3 O carte a cărei acţiune se petrece în ţara ta.
Ei bine, unica carte(Tema pentru acasă) a cărei acţiune se petrece în Molova, pe care o am, e momentan la Chişinău, aşa că am ales o carte din literatura română, parcă după sfârşitul primului război mondial, Marea Unire, mă rog cred că se pune.

4 Găseşte o carte a cărei acţiune se desfăşoară într-un loc unde ai vrea să pleci
O am doar în format electronic, însă ţineam neapărat să vizitez Japonia şi de aceea am ales-o.

5 O carte ce are culoarea ta favorită
De obicei violetul nu e culoarea mea favorita dar acum parcă am o slăbiciune pentru ea.

6 Cu care carte ai cele mai dragi amintiri
Am citit-o când …