Treceți la conținutul principal

Exercitii de Echilibru


N-am mai scris o recenzie de ceva timp, dar la drept vorbind nici nu prea am avut ce scrie. Însă cum "pauzele" mele de la citit, nu durează niciodată prea mult, revin cu primul articol din martie.

Industria muzicală de astăzi e supra-încărcată, şi cum eu mereu sunt foarte selectivă în toate produsele pe care le consum, şi ce dacă n-am pic de talent muzical ştiu şi eu cum sună o muzică bună. De aceea Tudor Chirilă, e unul din muzicanţii mei preferaţi, chiar dacă nu face partea din icon-urile generaţiei mele. Auzisem ca a scris o carte, si răscolind pe Bestseller.md, am gasit-o, deci logic  nu m-am putut abţine să n-o cumpăr.
Despre Exerciţii de Echilibru, ei bine e o carte timp jurnal, dar nu e un jurnal, destul de confuz, hă...

 Totuşi  textele, sau mai curând postările, nu sunt legate între ele, dar trebuie să menţionez că Tudor Chirilă e un prozator foarte talentat, a reuşit să scrie o carte foarte frumoasă şi fără o legătură precisă dintre povestiri,  omul are talent. Vorbind despre conţinutul postărilor, acesta variază, de la poezii, povestiri mai mult sau mai puţin reale, însă toate cu ceea ce eu mereu am crezut că e cel mai important într-o carte, mesajul dintre rânduri. La acest capitol "Exerciţii de Echilibru" e capion. E un artificiu de valori se ascunde când răsfoieşti cartea, mi-a plăcut extrem de mult unele texte ca de exemplu omoagiul adus protestanţilor din aprilie 2009 sau Scrisoare către liceeni, dacă le găsiţi o-nline trebuie să le citiţi neapărat, ar mai fi câteva dar vă las să le descoperiţi singuri.
Gasiţi cartea pe Bestseller.md

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Sabia de sticla

Acum aproximativ doi ani am descoperit Red Queen, atunci nu i-am dat o recenzie tocmai pozitivă, cartea era slăbuță, cu personaje lipsite de culoare, plot ridicol și prea multă special teen dramă. Având acum 22 de ani, un job stabil, și aproape o facultate în spate, mă cam irită acest gen.


Unicul lucru care mi-a plăcut la Red Queen fusese coperta și gata, deci nu credeam că voi ajunge să citesc sequel-ul. Însă nu stiu cum am ajuns să pun mâna pe Sabia de Sticlă. Vai nu mă așteptam la asta! Cartea e chiar bună! Se vede că autoarea a depus ceva mai mult efort de data asta, descrierea e mai amplă, personajele mai prind ceva trăsături și plot-ul parca are sens. Desi nu sunt fana cărților dispotice, in care adolescenții speciali lupta cu o formă de guvernământ. Totuși trebuie să-i dau credit autoarei că nu s-a sfiit să-și păteze mâniile. Se întâmplă o groază de lucruri îngrozitoare nu doar în poveste și cu personajele. Nu există o graniță clară dinre bine și rău iar cei ce se vreau cavale…

Deci cum e vărsătorul?

Vărsător - asta sunt eu, conform unor reguli de nu-ştiu-cine scrise, fiindcă m-am născut într-un anumită perioadă de timp, şi tot conform acestor reguli alţi oamenii născuţi în aceeşi perioadă de timp au zile şi veţi identice cu a mele, mai mult avem şi o personalitate comună. Bineînţeles că dacă stai să priveşti lucrurile ca mine, pragmatic şi raţional, horoscopul te va amuza. Personalitatea oamenilor depinde de factori genetici şi sociali, nicidecum nu depinde de data naşterii tale sau de poziţia stelelor.
Totuşi îmi place din când în când să citesc descriile personalităţii vărsătorului, şi chiar găsesc asemănări. Aici am găsit nişte articole interesante, dacă sunteţi altă zodie, apăsaţi pe această frază, la sursa directă a articolului.
P.S Am conturat părţile pe care cred mi se asociază :)

Cum să recunoşti un nativ din Vărsător?

Destinul Bufonului

Nici nu pot găsi cuvintele potrivite cu care să încep recenzia, abia am terminat epilogul la Destinul Bufonului și încă nu realizez asta. Și cum aș putea spune ceva suficient de bun ca să arate dragostea mea față de seria asta? Mă iubesc cu ea timp de 3 ani și uite că am ajuns la volumul șase și dragostea mea e la fel de puternică (e cea mai lunga relație pe care am avut-o vreodată).
Destinul Bufonului e ultima carte din Triologia Omul Aramiu și a 6 cel urmează pe FitzChivalry, care e unul dintre cele mai  interesante personaje despre care am citit vreodată.  De la ultima carte pe care am citit-o, am cam uitat unele lucruri dar Hobb are talentul de a aminti subtil cititorului ce s-a petrecut cu un volum în urmă, fără să plictisească cititorul. Dacă în volumul anterior nu au fost prea multă acțiune, deja aici suntem răsplătiți pe deplin. Cartea e foarte mare tradusă în română a fost împărțită în două volume fiecare având câte 500+ de pagini, deci un deliciu pentru mine. Dacă în Bufonu…