Treceți la conținutul principal

Exercitii de Echilibru


N-am mai scris o recenzie de ceva timp, dar la drept vorbind nici nu prea am avut ce scrie. Însă cum "pauzele" mele de la citit, nu durează niciodată prea mult, revin cu primul articol din martie.

Industria muzicală de astăzi e supra-încărcată, şi cum eu mereu sunt foarte selectivă în toate produsele pe care le consum, şi ce dacă n-am pic de talent muzical ştiu şi eu cum sună o muzică bună. De aceea Tudor Chirilă, e unul din muzicanţii mei preferaţi, chiar dacă nu face partea din icon-urile generaţiei mele. Auzisem ca a scris o carte, si răscolind pe Bestseller.md, am gasit-o, deci logic  nu m-am putut abţine să n-o cumpăr.
Despre Exerciţii de Echilibru, ei bine e o carte timp jurnal, dar nu e un jurnal, destul de confuz, hă...

 Totuşi  textele, sau mai curând postările, nu sunt legate între ele, dar trebuie să menţionez că Tudor Chirilă e un prozator foarte talentat, a reuşit să scrie o carte foarte frumoasă şi fără o legătură precisă dintre povestiri,  omul are talent. Vorbind despre conţinutul postărilor, acesta variază, de la poezii, povestiri mai mult sau mai puţin reale, însă toate cu ceea ce eu mereu am crezut că e cel mai important într-o carte, mesajul dintre rânduri. La acest capitol "Exerciţii de Echilibru" e capion. E un artificiu de valori se ascunde când răsfoieşti cartea, mi-a plăcut extrem de mult unele texte ca de exemplu omoagiul adus protestanţilor din aprilie 2009 sau Scrisoare către liceeni, dacă le găsiţi o-nline trebuie să le citiţi neapărat, ar mai fi câteva dar vă las să le descoperiţi singuri.
Gasiţi cartea pe Bestseller.md

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Deci cum e vărsătorul?

Vărsător - asta sunt eu, conform unor reguli de nu-ştiu-cine scrise, fiindcă m-am născut într-un anumită perioadă de timp, şi tot conform acestor reguli alţi oamenii născuţi în aceeşi perioadă de timp au zile şi veţi identice cu a mele, mai mult avem şi o personalitate comună. Bineînţeles că dacă stai să priveşti lucrurile ca mine, pragmatic şi raţional, horoscopul te va amuza. Personalitatea oamenilor depinde de factori genetici şi sociali, nicidecum nu depinde de data naşterii tale sau de poziţia stelelor.
Totuşi îmi place din când în când să citesc descriile personalităţii vărsătorului, şi chiar găsesc asemănări. Aici am găsit nişte articole interesante, dacă sunteţi altă zodie, apăsaţi pe această frază, la sursa directă a articolului.
P.S Am conturat părţile pe care cred mi se asociază :)

Cum să recunoşti un nativ din Vărsător?

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…

Mostenirea Ucigasa

După ce văzusem o recenzie referitoare la această carte, mi-am dorit s-o citesc. Având un subiect haios şi original, aveam mari aşteptări de la ea.
În primul rând e o carte pentru copii de până la 13 ani şi de aceea e foarte uşor de citit, totuşi pentru personaje mi s-a părut dialoguri cam plastice.
Cartea a început tumultos, însă a încetinit pe parcurs ca să explodeze spre sfârşit, pot spune sincer că chiar dacă mă pricep la intrigii literare,dar spre sfârşitul acestei cărţi Jones  a aruncat peste mine o funie încâlcită şi m-a lăsat să mă descurc cu asta. De aceea mi-a plăcut extrem de mult finalul, detalii de pe parcursul cărţii pe care eu la moment nu dădeam doi bani brusc au devenit importante.
Ce mi-a mai plăcut e relaţia dintre Lorelii şi Ovid, mi-a amintit oarecum de relaţia mea cu fratele meu, nu că noi încercăm să ne omorâm între noi (încă). Felul cum încearcă cei doi să se omoare, fără vreun motiv întemeiat, e retardat de genial, sau... genial de retardat... mă rog, a-ţi în…