Treceți la conținutul principal

Summer in a bag of books

1 Drumul către mare: O carte pe care ai aşteptat mult să o citeşti
Uragan asupra Europei de Eugen Burada şi Vintilă Corbul. Am auzit multe laude despre cartea asta şi am cumpărat-o de ceva timp şi  am început să o citesc şi eu minunată, totuşi nu pot să găsesc timp să termin măcar primul volum.

2 Răsărit de soare: Cartea la a cărei lecturi abia aşteptai să te întorci după ce te trezeai dimineaţa
Iureşul săbiilor de George R. R. Martin, o citesc chiar acum, o lectură captivantă, pentru care merită cu siguranţă să mă trezesc mai devreme, ca să reuşesc să citesc cel puţin un capitol.

3 Apus de soare: O carte pe care ai stat să o citeşti noaptea.
Viaţa lui Pi de Yann Mortell, nu e singura carte care mi-a ţinut companie până noaptea târziu, dar e singura de care-mi amintesc la moment.

4 Perla din scoică: O carte de la care nu aveai mari aşteptări, dar pe care ai considerat-o excepţională după cei ai terminat-o
Divergent de Veronica Roth, n-aş numi-o excepţională, dar e mai bună decât prevedeam că e.

5 Arsură de soare: Cartea care te-a enervat rău, cu care ai avut o experienţă neplăcută
 Aici aş putea să adaug mai mult decât mi-aş dori, fiindcă au apărut o sumedenie de aberaţii literare pe care unii le numesc cărţi, ca Fallen de Lauren Kate, sau Îngerul nopţii ori 50 shades of  Gray, le citesc şi eu din când în când ca să mă conving că scriu mai bine decât am tendinţa să cred uneori.

6 Valurile mării: cartea care a fost un timp pe val şi ţi-a plăcut şi ţie.
Cred că seria Harry Potter, deşi am citit doar primele trei volume, încă din generală mi-a plăcut dar nu atât de mult încât să le cumpăr pe celelalte, chiar dacă am avut posibilitatea să le citesc.

7 Caniculă: O carte care ţi-a dat bătăi de cap pe care ai citit-o greu.
Anna Karenina de Lev Tolsotoi, am citit-o şi pe asta în generală, timp de trei luni m-am luat la brânci cu ea, dar am terminat-o şi sunt mândră de asta.

8 Briza mării: o care pe care o consideri ideală pentru vacanţă
Năluca şi Năucul de Satcey Kade prima care mi-a trecut prin cap, o să mai adaug pe parcurs dacă-mi mai aduca aminte.

9 Bronz: o carte care a lăsat o amprentă asupra ta
 Că tot vorbeam de generală, am citit-o prin a şaptea şi încă îmi place, Interviu cu un Vampir de Anne Rice, mi-a oferit imunitatea care-mi permite acum să citesc orice, plus Rice, m-a inspirat şi cu stilul ei narativ, pe care îl folosesc pe deplin.

10 Vacanţa de vară: O carte care ţi-a plăcut mult dar apoi ai regretat că s-a terminat aşa de repede.
 Pe aripile vântului de Margaret Mitchell, cred că numai e nevoie să adaug comentarii, am lăudat cartea asta de fiecare dată când am menţionat-o.
 Leapsa poate să o prelua oricine doreşte. 
Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…

Deci cum e vărsătorul?

Vărsător - asta sunt eu, conform unor reguli de nu-ştiu-cine scrise, fiindcă m-am născut într-un anumită perioadă de timp, şi tot conform acestor reguli alţi oamenii născuţi în aceeşi perioadă de timp au zile şi veţi identice cu a mele, mai mult avem şi o personalitate comună. Bineînţeles că dacă stai să priveşti lucrurile ca mine, pragmatic şi raţional, horoscopul te va amuza. Personalitatea oamenilor depinde de factori genetici şi sociali, nicidecum nu depinde de data naşterii tale sau de poziţia stelelor.
Totuşi îmi place din când în când să citesc descriile personalităţii vărsătorului, şi chiar găsesc asemănări. Aici am găsit nişte articole interesante, dacă sunteţi altă zodie, apăsaţi pe această frază, la sursa directă a articolului.
P.S Am conturat părţile pe care cred mi se asociază :)

Cum să recunoşti un nativ din Vărsător?

Mostenirea Ucigasa

După ce văzusem o recenzie referitoare la această carte, mi-am dorit s-o citesc. Având un subiect haios şi original, aveam mari aşteptări de la ea.
În primul rând e o carte pentru copii de până la 13 ani şi de aceea e foarte uşor de citit, totuşi pentru personaje mi s-a părut dialoguri cam plastice.
Cartea a început tumultos, însă a încetinit pe parcurs ca să explodeze spre sfârşit, pot spune sincer că chiar dacă mă pricep la intrigii literare,dar spre sfârşitul acestei cărţi Jones  a aruncat peste mine o funie încâlcită şi m-a lăsat să mă descurc cu asta. De aceea mi-a plăcut extrem de mult finalul, detalii de pe parcursul cărţii pe care eu la moment nu dădeam doi bani brusc au devenit importante.
Ce mi-a mai plăcut e relaţia dintre Lorelii şi Ovid, mi-a amintit oarecum de relaţia mea cu fratele meu, nu că noi încercăm să ne omorâm între noi (încă). Felul cum încearcă cei doi să se omoare, fără vreun motiv întemeiat, e retardat de genial, sau... genial de retardat... mă rog, a-ţi în…