Treceți la conținutul principal

Personaje epice

Acum mi-a venit brusc o ideie, să scriu despre, personajele epice pe care le-am adorat, atât din cărţi cât şi în seriale şi filme. Să fiu sinceră sunt o mulţime, aşa că dacă omit unul revin mai târziu.
Toph este personajul meu preferat din Avatar: Last Airbender. Sunt încă fana serialului animat, chiar dacă amuş am 20 de ani. Chiar dacă e un serial pentru copii, scriitorii serialului şi-au pus encefalul la treabă şi au creat personaje cu mult mai complexe de cât te puteai aştepta de la un serial animat. Iar Toph transpiră epicness(la propriu), chiar dacă e o fetiţă oarbă, e un badass definit, puternică fizic şi psihic. O ador pentru puterea ei, sinceritatea extremă, pentru faptul că nu se plânge de condiţia în care se află şi duritatea pe care o invidiez.
Loki iubesc supereroii, dar mai mult ca supereroii iubesc villanii. În timp ce majoritatea dintre antagoniştii sunt într-un fel scuzaţi de către film pentru "răutatea" lor(ex, toţi villanii din Spider-Man). Loki este diferit, un personaj complex, a căruii motive nu sunt clare, dar pe care nu ai cum să-l iubseşti.
Melania Lupu, una din personjele mele preferate off al time. Melania m-a convins că bătrâneţa nu-i atât de naşpa pe cât credeam. E genială prin tot ce face, şi pur şi simplu nu ai cum să n-o adori. În adâncul sufletului sper să ajung şi eu ca ea, dacă universul o să mă mai suporte, până la pensie.
Cancelarul Bismarck, acum citesc Uragan asupra Europei, o carte genială cu o mulţime de personalităţi istorice, de talie mondială. Cartea asta parcă-i scrisă pentru mine, îi prezintă pe toţi aceşti oameni în toată  epicozitatea lor, şi totuşi într-o lumină umană, nu una politică indusă de istorici. Dacă aş putea acum să mă întâlnesc cu o personalitate istorică, acela ar fi Bismarck, nu ştiu  nici o iotă germană, dar aş da orice(în afară de my precious e-book) ca să discut cu genialul diplomat Bismarck

Arya Stark, se aseamănă foarte mult cu Toph, de aia era şi normal s-o iubesc. Georgilică a chinuit-o, săracă a trecut prin multe. Şi de fiecare dată nu s-a lăsat bătuta a înfruntat totul cu capul pe umeri, adăugând nume la lista ei de răzbunare. Determinarea ei, m-a făcut şi pe mine să fiu un pic mai curajoasă.
Ned Stark şi Jon Snow, din aceeaşi carte şi aceeaşi familie, cu Arya. Sunt bântuiţi de principiile lor preţioase pentru care ar muri, Pun demnitatea şi valorile familiale mai presus de orice, ca si mine de altfel. De aia îi înţeleg, din universul nebun a lui Martin, sunt unele din cele mai decente personaje din punct de vedere moral
Mădălina Basarab, în caz că n-ai auzit de ea, nu-i nimic, la moment există doar în capul meu şi pe câteva foi. Mădălina Basarab e un alter ego de al meu transpus în Până şi după infinit, i-am dăruit toată personalitatea mea, doar am făcut-o puţin mai îndrăzneaţă şi curajoasă. Şi la fel ca şi mine e o nihilistă convinsă ce urăşte jumătate din populaţia pământului, îşi petrece weekend-urile în pijama, citind. E frumoasă şi narcisită, dar foarte inteligentă, un patriot din măduva oaselor şi o regină a dezbaterilor. Mădălina nu e o persoană romantică, de fapt, spoiler alert: când este pentru prima dată într-o relaţie tot la ce se poate gândi e cum să scape de ea. Mie îmi place atât de mult de ea încât o s-o adoraţi şi voi, dacă ajungeţi să citiţi carte.
Katherine Pierce, personajul meu preferat din The vampire diaries, am scris de fapt un articol întreg  despre ea. Şi încă mai pot să o laud, e lipsită de scrupule şi ar face orice ca să supraveţuiască, lucru pentru care o respect.
Lestat, eternul vampir fermecător, în faţa cărui ar tremura întrega suită de vampiri momâlăi din ultilmile cărţi şi filme publicate după Twilight. Rice l-a construit într-un mod ideal, şi chiar când e prezentat din punctul de vedere a lui Louis, îl adori. Fiindcă Lestat defineşte cuvântul vampir, şi dacă vreţi să vedeţi ce înseamnă cuvântul dat citiţi primele trei cărţi din Cronicile vanpirilor, sunt geniale!
Rthett Butler şi Scarlett O'Hara departe de a fi personajele ideale, din romanele de dragoste, cei doi sunt plini de defecte. Egoişti şi manipulatori, dar mai presus de toate sunt mai inteligenţi, pragmatici şi realişti ceea ce nu strică când trăieşti într-o societate într-un haos al reconstrucţiei.

Cu fiecare din personajele de mai sus am o legătură specială, păcat că nu sunt reali, fiindcă dacă erau aveam şi eu ceva mai mulţi prieteni. Ei ce să fac, mai bine preţuiesc calitatea decât cantitatea.


p.s. Bbliografie: Toph din Avatar: Last Airbender un desene animat serial de trei sezoane
Loki din benzile desenate Thor(pe care nu le-am citit) cât şi filmele Marvel,
Melania Lupu din ciclul Melania scrise de Rodica Ojog-Braşoveanu
Bismarck din Uragan asupra Europei de Vintilă Corbu şi Eugen Burada
Arya, Jon şi Ned din seria Cântec de gheaţă şi foc de George RR Martin, cât  şi din serialul Game of Throns
Mădălina Basarab din Până şi după infinit de mine(în stadiu de muncă)
Katherine Pierce din serialul The vampire diaries
Lestat din Cronicile vampirilor de Anne Rice recomandat primele trei cărţi maxim.
Rthett Butler şi Scarlett O'Hara de Margaret Mitchell, Pe aripile vantului cât şi filmul genial apropo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Moartea caprioarei de Nicolae Labis

Seceta a ucis orice boare de vant. Soarele s-a topit si a curs pe pãmânt.  A rãmas cerul fierbinte si gol. Ciuturile scot din fantana namol. Peste paduri tot mai des focuri, focuri, Danseaza salbatice, satanice jocuri.  Mã iau dupa tata la deal printre tarsuri, Si brazii mã zgarie, rai si uscati. Pornim amandoi vanatoarea de capre, Vanatoarea foametei în muntii Carpati. Setea mã naruie. Fierbe pe piatra Firul de apa prelins din cismea. Tampla apasa pe umar. Pasesc ca pe-o alta Planeta, imensa si grea.
Asteptam intr-un loc unde inca mai suna, Din strunele undelor line, izvoarele. Când va scapata soarele, când va licari luna, Aici vor veni sã s-adape Una cate una caprioarele.
Spun tatii ca mi-i sete si-mi face semn sã tac. Ametitoare apa, ce limpede te clatini! Mã simt legat prin sete de vietatea care va muri La ceas oprit de lege si de datini.
Cu fosnet vestejit rasufla valea. Ce-ngrozitoare inserare pluteste-n univers! Pe zare curge sange si pieptul mi-i rosu, de parca Mainile pline d…

Suge-o, Ramona!

Nu credeam că voi ajunge să citesc cartea asta vreodată, dar așa cum se întâmplă mereu și știți zicala "Nebănuite sunt căile Domnului." Acum 2-3 ani am ajuns blocată temporar  în București unde urma să fac o escală cu trenul, însă din pricina punctualității CFR-ului am ajuns sa pierd trenul și nevoită să aștept vreo două ore în gară pe următorul. Colindând netul am ajuns să citesc la un moment dat Suge-o, Ramona! Cum era în trend pe atunci, (dar e și acum) curioazitatea în echipă cu plictiseala a învins rațiunea și am citit și eu câteva capitole. Nu mi-au plăcut! Nu pot să spun că și cartea mi-a plăcut, acum că am terminat-o, dar mă rog era duminică și eu nu aveam ce face, și simțeam nevoia să citesc ceva lejer.
Ok, am câteva probleme cu cartea asta:
În primul rând autorul m-a preîntâmpinat încă de la început că nu are pretenția de a se numi un scriitor, dar dacă totuși a scris o cartea, a publicat-o și scoate bani de pe ea poate ar trebuii să revizioneze titlul. Și da, pri…

Ora vrajitoarelor

A trecut ceva timp de când n-am mai citit ceva de Anne Rice, acum câţiva ani, când i-am descoperit cărţile eram pur si simplu, total pasionată de lecturalor. Mă refer la seria "Cronicile vampirilor", unele cărţi din serie m-au marcat, şi puţine cărţi au avut acest efect asupra mea. "Interviu cu un vampir" şi "Vampirul Lestat" mi-au plăcut atât de mult încât şi astăzi din când în când le răsfoiesc şi de obicei după ce termin cartea renunţ să o recitesc, dar aceste două cărţi le-aş reciti cu păcere, însă am o memorie bună şi îmi amintesc ce se întâmplă acolo şi chiar dacă am uitat unele scene, pe parcurs mi le amintesc cu toate detaliile, şi eu nu pot să continui dacă ştiu ce va urma. Însă doar primele două volume din serie mi-au plăcut mult, deja parcă în coborâre deplină cărţile au început să-mi displacă. "Regina Damnaţilor" a fost ok, "Povestea Hoţului de trupuri" mi s-a părut punctul în care Lestat şi-a pierdut din farmec, de parcă …