Treceți la conținutul principal

Get over it...

Deci a trecut mai bine de jumătate din ianuarie și eu mi-am amintit de blog... Adevărul e că aflându-mă în mijlocul sesiunii și cum eu am o cădere nervoasă, cum fac de obicei în acestă perioadă. Mă liniște faptul că mai am puțin și o șterg din orașul ăsta posomorât să o vad pe cea mai iubită persoană... mama.
Dar nu depresia mea semestrială e motivul acestui articol, după cum știți(sau nu). Cred că am undeva jumătate de an de când m-am făcut vegetariană. Atunci am luat o hotărâre esențială, să nu devin una din veganele clișeice care își impun viziunile asupra altor persoane. Niciodată nu m-am gândit că voi fi de partea cealantă a baricadei.
Consider că sunt deja suficient de matură încât să i-au astfel de decizii, și daca mama e cumva licențiată să îmi critice noul stil de viață, ceilați oameni, nu sunt.
Totuși se găsesc "binevoitori" care-mi tot încercă să-mi predice viziunile lor, chiar dacă eu nu le-am cerut asta. Chiar cred că un nerd, ca mine nu s-a informat despre subiect înainte să i-a o asemenea decizie? Eu care-am citit destul de multe despre acest stil de viață, totuși nu mă simt calificată să convertesc alți oameni la dieta mea. Știu deja toate argumentele care mi se prezită împotriva vegetarianismului, multe din ele sunt absolut ridicole. Am fost chiar acuzată că aș ucide plante: cât de ridicol nu ar suna asta, acest argument se i-a chiar în serios. Ei bine pentru toți iubitorii de plante câteva lecții de biologie de clasa 5: Plantele nu au un sistem nervos sau creier, respectiv nu pot simți durere sau frică, (contrar unor legende) spre deosebire de animale, plus mult mai multe plante mor pentru a crește bucata aia de animal mort pe care tu o devorezi în două minute. Sunt de acord cu faptul că introducerea cărnii în alimentația omului a jucat un rol esențial în evoluția acestuia. Yup! Eu ca vegetariană pot admite asta. Dar am ajuns la un punct în istorie în care nu trebuie să mai vânam pentru a supravieţui, putem să ne prelungim și îmbunătăţim calitatea vieţii, acum că avem acces la nenumărate surse de nutriție. Da, ca specie posedăm capacitatea de a consuma carne, dar eu aleg să nu o fac, cunoscând toate efectele negative pe care carnea o are asupra organismului. Trebuie doar să citești câte ceva despre structura intestinului uman că sa-ți dai seama de problemele pe care le are sistemul digestiv de fiecare dată când omul consuma carne. Sau nu știu, pur și simplu, ai compasiune față de animale, cum e și firesc. Chiar dacă nu mă pot eticheta ca o vegetariană autetică, consumând ocazional pește, totuși încerc să mă țin departe de produsele industrii cărnii. Până la urmă sunt studentă și nu îmi pot permite să mănânc stric numai fructe și legume, deci încerc să intru în bugetul meu și să nu daunez prea mult... Fiindcă chiar iubesc animalele și sunt empatică din fire. 
Well, principala lecție învățată azi, ar fi să ne respectăm reciproc și câteodată să păstrăm opiniile noastre pentru sine, de cele mai multe ori e cea mai înțeleaptă decizie.
PS. Totuși trebuie să menționez, că am reușit să fiu înconjurată de o mână de oameni, care chiar dacă nu îmi împărtăşesc dieta, totuși mă susțin și apreciază. Deci există dragoste între vegetarieni și carnivori.
Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Suge-o, Ramona!

Nu credeam că voi ajunge să citesc cartea asta vreodată, dar așa cum se întâmplă mereu și știți zicala "Nebănuite sunt căile Domnului." Acum 2-3 ani am ajuns blocată temporar  în București unde urma să fac o escală cu trenul, însă din pricina punctualității CFR-ului am ajuns sa pierd trenul și nevoită să aștept vreo două ore în gară pe următorul. Colindând netul am ajuns să citesc la un moment dat Suge-o, Ramona! Cum era în trend pe atunci, (dar e și acum) curioazitatea în echipă cu plictiseala a învins rațiunea și am citit și eu câteva capitole. Nu mi-au plăcut! Nu pot să spun că și cartea mi-a plăcut, acum că am terminat-o, dar mă rog era duminică și eu nu aveam ce face, și simțeam nevoia să citesc ceva lejer.
Ok, am câteva probleme cu cartea asta:
În primul rând autorul m-a preîntâmpinat încă de la început că nu are pretenția de a se numi un scriitor, dar dacă totuși a scris o cartea, a publicat-o și scoate bani de pe ea poate ar trebuii să revizioneze titlul. Și da, pri…

Days of Blood and Starlight

Pur și simplu nu găsesc cuvinte să spun cât de tare iubesc seria asta... E genul de carte care te face să nu dormi noaptea și dacă totuși dormi să visezi despre lumea fantastică creată de Laini Taylor. Mi-a plăcut totul la cartea asta. Plot-ul e bine scris și gândit, conflictul personajelor de asemenea și personajele... vai personajele! Mi-au plăcut toate chiar și cele negative... Dar partea cea mai bună că nu este o linie distictă cu bad guys vs. good guys. Totul e complex și nu poți trece de partea unei baricade.
Taylor ne lasă să vedem din perspectiva unui set de personaje fie ele principale, secundare sau episodice, fie ce capitol e un delicu, pătrudem în mintea personajelor ajungem să le vedem dorințele și frica care-i domină, motivele care-i fac să acționeze și asta îi face atât de umani fie că sunt chimaera, îngeri(seraphim) sau chiar oameni, sunt atât de bine scrisi încât devin palpabili la un moment dat. Și asta nu e tot fiecare capitol se încheie cu câte o nouă întorsătură …

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…