Treceți la conținutul principal

Get over it...

Deci a trecut mai bine de jumătate din ianuarie și eu mi-am amintit de blog... Adevărul e că aflându-mă în mijlocul sesiunii și cum eu am o cădere nervoasă, cum fac de obicei în acestă perioadă. Mă liniște faptul că mai am puțin și o șterg din orașul ăsta posomorât să o vad pe cea mai iubită persoană... mama.
Dar nu depresia mea semestrială e motivul acestui articol, după cum știți(sau nu). Cred că am undeva jumătate de an de când m-am făcut vegetariană. Atunci am luat o hotărâre esențială, să nu devin una din veganele clișeice care își impun viziunile asupra altor persoane. Niciodată nu m-am gândit că voi fi de partea cealantă a baricadei.
Consider că sunt deja suficient de matură încât să i-au astfel de decizii, și daca mama e cumva licențiată să îmi critice noul stil de viață, ceilați oameni, nu sunt.
Totuși se găsesc "binevoitori" care-mi tot încercă să-mi predice viziunile lor, chiar dacă eu nu le-am cerut asta. Chiar cred că un nerd, ca mine nu s-a informat despre subiect înainte să i-a o asemenea decizie? Eu care-am citit destul de multe despre acest stil de viață, totuși nu mă simt calificată să convertesc alți oameni la dieta mea. Știu deja toate argumentele care mi se prezită împotriva vegetarianismului, multe din ele sunt absolut ridicole. Am fost chiar acuzată că aș ucide plante: cât de ridicol nu ar suna asta, acest argument se i-a chiar în serios. Ei bine pentru toți iubitorii de plante câteva lecții de biologie de clasa 5: Plantele nu au un sistem nervos sau creier, respectiv nu pot simți durere sau frică, (contrar unor legende) spre deosebire de animale, plus mult mai multe plante mor pentru a crește bucata aia de animal mort pe care tu o devorezi în două minute. Sunt de acord cu faptul că introducerea cărnii în alimentația omului a jucat un rol esențial în evoluția acestuia. Yup! Eu ca vegetariană pot admite asta. Dar am ajuns la un punct în istorie în care nu trebuie să mai vânam pentru a supravieţui, putem să ne prelungim și îmbunătăţim calitatea vieţii, acum că avem acces la nenumărate surse de nutriție. Da, ca specie posedăm capacitatea de a consuma carne, dar eu aleg să nu o fac, cunoscând toate efectele negative pe care carnea o are asupra organismului. Trebuie doar să citești câte ceva despre structura intestinului uman că sa-ți dai seama de problemele pe care le are sistemul digestiv de fiecare dată când omul consuma carne. Sau nu știu, pur și simplu, ai compasiune față de animale, cum e și firesc. Chiar dacă nu mă pot eticheta ca o vegetariană autetică, consumând ocazional pește, totuși încerc să mă țin departe de produsele industrii cărnii. Până la urmă sunt studentă și nu îmi pot permite să mănânc stric numai fructe și legume, deci încerc să intru în bugetul meu și să nu daunez prea mult... Fiindcă chiar iubesc animalele și sunt empatică din fire. 
Well, principala lecție învățată azi, ar fi să ne respectăm reciproc și câteodată să păstrăm opiniile noastre pentru sine, de cele mai multe ori e cea mai înțeleaptă decizie.
PS. Totuși trebuie să menționez, că am reușit să fiu înconjurată de o mână de oameni, care chiar dacă nu îmi împărtăşesc dieta, totuși mă susțin și apreciază. Deci există dragoste între vegetarieni și carnivori.
Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ora vrajitoarelor

A trecut ceva timp de când n-am mai citit ceva de Anne Rice, acum câţiva ani, când i-am descoperit cărţile eram pur si simplu, total pasionată de lecturalor. Mă refer la seria "Cronicile vampirilor", unele cărţi din serie m-au marcat, şi puţine cărţi au avut acest efect asupra mea. "Interviu cu un vampir" şi "Vampirul Lestat" mi-au plăcut atât de mult încât şi astăzi din când în când le răsfoiesc şi de obicei după ce termin cartea renunţ să o recitesc, dar aceste două cărţi le-aş reciti cu păcere, însă am o memorie bună şi îmi amintesc ce se întâmplă acolo şi chiar dacă am uitat unele scene, pe parcurs mi le amintesc cu toate detaliile, şi eu nu pot să continui dacă ştiu ce va urma. Însă doar primele două volume din serie mi-au plăcut mult, deja parcă în coborâre deplină cărţile au început să-mi displacă. "Regina Damnaţilor" a fost ok, "Povestea Hoţului de trupuri" mi s-a părut punctul în care Lestat şi-a pierdut din farmec, de parcă …

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…

Lumea de gheata si foc - favorite

Nu cred ca are sens să mai spun cât de tare iubesc cartea dată. Am curtat-o un anu de zile și în sfârșit e a mea! Un regret am acum, ca din ambiție prostească de a-mi proteja comorile am lăsat-o acolo cu inima frântă bineînțeles. Cum am promis am postat câteva ilustrații preferate din carte, chiar ca să-mi potolesc dorul care m-a si cuprins deja,