Treceți la conținutul principal

Days of Blood and Starlight

Pur și simplu nu găsesc cuvinte să spun cât de tare iubesc seria asta... E genul de carte care te face să nu dormi noaptea și dacă totuși dormi să visezi despre lumea fantastică creată de Laini Taylor. Mi-a plăcut totul la cartea asta. Plot-ul e bine scris și gândit, conflictul personajelor de asemenea și personajele... vai personajele! Mi-au plăcut toate chiar și cele negative... Dar partea cea mai bună că nu este o linie distictă cu bad guys vs. good guys. Totul e complex și nu poți trece de partea unei baricade.
Taylor ne lasă să vedem din perspectiva unui set de personaje fie ele principale, secundare sau episodice, fie ce capitol e un delicu, pătrudem în mintea personajelor ajungem să le vedem dorințele și frica care-i domină, motivele care-i fac să acționeze și asta îi face atât de umani fie că sunt chimaera, îngeri(seraphim) sau chiar oameni, sunt atât de bine scrisi încât devin palpabili la un moment dat. Și asta nu e tot fiecare capitol se încheie cu câte o nouă întorsătură menită să șocheze, în unele sunt și câte două și nu te poți aștepta la o întorsătură gen Deus ex Machina. Îmi place de Karou și felul în care devine o antieroină pentru oamenii săi, și totuși lipsită de egoism continuă să-i ajute și să lupte pentru ceea ce crede ea că e corect, cu toate că nu e chiar așa și Akiva devine oarecum reflexia ei în oglindă, chiar dacă pornește pe altă cale. Oh, și Akiva! Îmi venea să intru în carte și să-i dau o îmbrățișare de câte ori Karou țipa la el și îi frângea inimioară, mi-o frângea și mie. Cum am menționat mai sus mi-a plăcut de o grămada de personaje, cele care aduceau umor cu capitolele lor sau cu simplele lor replici ca Zuzana, Mik și Hazael(aww... Hazael). Am adorat capitolele cu Sveva, chiar dacă rolul ei în poveste este atât de mic. Au fost atât de multe persoanje fiecare cu personalitatea sa, dar nu a încărcat asta povestea cu umplutură, dimpotrivă o îmbogățesc și o fac atât de minunată cât este ea.
Toată cartea a fost minunată, dar ultimile capitole m-au ținut cu sufletul la gura, atâtea sentimente treceu prin mine cu fiecare pagină citită încât doream să închid cartea și să fac o plimbare pe afară până îmi trece totul. Dar totuși nu am putut să mă despart de ea până nu am terminat-o, și într-un final am terminat-o. Vai abia aștept să citesc și volumul trei...
Și bineînțeles recomand cu caldură seria tuturor, chiar și celor care nu le plac genul fantasy, merită, chiar merită.

“Dead souls dream only of death,” the resurrectionist told the emperor. “Small dreams for small men. It is life that expands to fill worlds. Life is your master, or death is. Look at you. You are a lord of ashes, a lord of char. You are filthy with your victory. Enjoy it, Joram, for you will never know another. You are lord of a country of ghosts, and that is all that you will ever be.”

“I think not. I prefer my victims to know who killed them.” “So they can dream of your lovely face for all their eternal slumber,”

“You mean you wouldn’t try to save me?” “Are you kidding?” He pulled her against him. “I would stick my head down monster throats looking for you.” “Yes. And hope that they’d conveniently swallowed me without chewing. Like in fairy tales.”

“What are you more afraid of: them, or me with low blood sugar?”

Hazael rose from his knees. It had to take extraordinary effort, yet somehow he managed a version of his lazy smile when he said, “You know, I’ve always wanted to be a bath attendant. You should take me instead. I’m nicer than my sister.” Jael returned the lazy smile. “You’re not my type.” “Well, you’re not anybody’s type,” said Hazael. “No, wait. I take it back. My sword says she’d like to know you better.”
Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Top rujuri magice

Poate nu știți dar pe lângă pasiunea mea pentru cărți mai am una... machiajul! De fapt sunt make-up artist calificat și licențiat, cu o colecție impresionantă de pensule, pudre, rimeluri, farduri și bineînțeles rujuri! Conform ultimului recensământ aveam în jur de 40, dar la fel ca și în cazul cărților am pierdut de mult orice legătură cu realitatea. Dar să fiu sinceră în ultimul timp nu prea mi-am cumpărat rujuri, and I need new babies!
Cum urmăresc multe vloguri beauty, sunt mereu la curent cu ultimile noutăți în materie de make-up. Deci am hotărât să fac un top cu rujuri neobișnuite care urmează să intre în familia mea, din păcate șansele ca să le găsesc în Moldova sau România sunt așa de mici încât îmi pun speranța doar pe e-bay și amazon, ceea ce bineînțeles înseamnă că mă va costa transportul mai mult decât produsul.
5 Peel off lipstick

Am deja unul, dar ideea din spatele acestui produs mi se pare atât de interesantă încât ar fi păcat să nu-i ofer un loc aici. Dacă nu aveți inst…

Sabia de sticla

Acum aproximativ doi ani am descoperit Red Queen, atunci nu i-am dat o recenzie tocmai pozitivă, cartea era slăbuță, cu personaje lipsite de culoare, plot ridicol și prea multă special teen dramă. Având acum 22 de ani, un job stabil, și aproape o facultate în spate, mă cam irită acest gen.


Unicul lucru care mi-a plăcut la Red Queen fusese coperta și gata, deci nu credeam că voi ajunge să citesc sequel-ul. Însă nu stiu cum am ajuns să pun mâna pe Sabia de Sticlă. Vai nu mă așteptam la asta! Cartea e chiar bună! Se vede că autoarea a depus ceva mai mult efort de data asta, descrierea e mai amplă, personajele mai prind ceva trăsături și plot-ul parca are sens. Desi nu sunt fana cărților dispotice, in care adolescenții speciali lupta cu o formă de guvernământ. Totuși trebuie să-i dau credit autoarei că nu s-a sfiit să-și păteze mâniile. Se întâmplă o groază de lucruri îngrozitoare nu doar în poveste și cu personajele. Nu există o graniță clară dinre bine și rău iar cei ce se vreau cavale…

Destinul Bufonului

Nici nu pot găsi cuvintele potrivite cu care să încep recenzia, abia am terminat epilogul la Destinul Bufonului și încă nu realizez asta. Și cum aș putea spune ceva suficient de bun ca să arate dragostea mea față de seria asta? Mă iubesc cu ea timp de 3 ani și uite că am ajuns la volumul șase și dragostea mea e la fel de puternică (e cea mai lunga relație pe care am avut-o vreodată).
Destinul Bufonului e ultima carte din Triologia Omul Aramiu și a 6 cel urmează pe FitzChivalry, care e unul dintre cele mai  interesante personaje despre care am citit vreodată.  De la ultima carte pe care am citit-o, am cam uitat unele lucruri dar Hobb are talentul de a aminti subtil cititorului ce s-a petrecut cu un volum în urmă, fără să plictisească cititorul. Dacă în volumul anterior nu au fost prea multă acțiune, deja aici suntem răsplătiți pe deplin. Cartea e foarte mare tradusă în română a fost împărțită în două volume fiecare având câte 500+ de pagini, deci un deliciu pentru mine. Dacă în Bufonu…